Annonce:

Annonce:

Norske taxfree kontrakter i udbud – 21 mia. kr. i spil

Norske Avinor sender kæmpe kontrakt om butiksdrift i udbud.

Avinor, der er driftsselskab for Norges lufthavne, sender i midten af januar den hidtil største kontrakt vedrørende driften af lufthavnsbutikker i udbud. Kontraktperioden skal løbe fra 2023 til 2027, og lufthavnsselskabet vurderer selv, at en ny operatør i aftaleperioden kan se frem til en omsætning på 30 mia. norske kroner, omkring 21 mia. danske kr.

Kontrakten gælder drift af samtlige butikker i Norges 11 største lufthavne, nemlig Oslo Gardermoen, Bergen, Stavanger, Trondheim, Kristiansand, Ålesund, Tromsø,Bodø. Harstad/Narvik, Molde og Kristiansund.

Den hidtidige operatør af lufthavnenes taxfree butikker er selskabet Travel Retail Norway, og ifølge Avinor har der været stor tilfredshed med denne operatørs drift af butikkerne. Nu ser Avinor imidlertid en mulighed for yderligere at optimere indtjeningen fra taxfreebutikkerne i en ny kontraktperiode.

”Vi har været glade med den nuværende operatør, Travel Retail Norway. Nu ønsker vi t gå ud i det internationale marked for at sikre, at vi fremover får de bedste betingelser og de bedste butikker”, siger kommerciel direktør i Avinor, Joachim Lupnaav Johnsen.

Johnsen tilføjer, at indtægterne fra en ny aftale udgør en væsentlig del af det økonomiske grundlag for, at Avinor i de kommende år kan drifte og udvikle de norske hovedlufthavne.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.