Lufthavnsdirektør om sikkerhedsbrud: Der kan være sket en fejl

Københavns Lufthavn er nu i gang med at undersøge sagen, efter det tidligere på ugen kom frem, at lufthavnen fortsatte driften i en periode, hvor al flytrafik skulle være indstillet.

Fire gange på et år blev der fundet løsrevet lysarmatur på en start- og landingsbane i Københavns Lufthavn. Efter et fly den 15. september 2019 påkørte et armatur, skulle lufthavnen være lukket ned, viser en rapport fra Københavns Lufthavn.

I et udkast fra en af lufthavnens rapporter, konkluderer lufthavnens sikkerhedseksperter, at Københavns Lufthavn ikke indstillede flytrafikken, da der manglede en klar producerer til at håndtere situationen, skriver Politiken.

Det er flyvepladschef og driftsdirektør Kristian Durhuus, der skal tage beslutningen om at lukke lufthavnen. Efter flyulykken i september besluttede direktøren dog ikke at indstille driften men indstillede al flytrafik på den pågældende bane.

Kristian Durhuus stiller ikke op til interview, men skriver til Politiken:

– Der kan være sket fejl – det er vores opgave at finde frem til det, hvis det er tilfældet. Men vi kan slå fast, at der er reageret med en række vigtige tiltag: Der har eksempelvis været banelukninger, baneinspektioner og kontroller efterfølgende, som samlet set har gjort, at det er fundet det forsvarligt at fortsætte driften, skriver Kristian Durhuus.

Trafikstyrelsen forventer en endelig rapport fra Københavns Lufthavn i den kommende måned, hvor de vil have særligt fokus på løse genstande på start- og landingsbane.

Kommentarer är stängda.