Billund Lufthavn tager første spadestik til nyt p-hus

Når det nye år lander, tager Billund Lufthavn første spadestik til det nye p-hus, der skal fordoble antallet af p-pladser under tag. Kapacitetsudvidelse og terminal nær parkering er to centrale nøgleord og vil betyde et løft af parkeringsservicen til de over 750.000 parkerende gæster om året.

Allerede fra starten af januar kører de første gravemaskiner i stilling til at grave ud til fundamentet i det nye p-hus, der forventes at stå klar sidst i 2020. P-huset kommer til at have fem etager med mulighed for senere at udvide med en sjette etage, hvor der også er et tag på øverste niveau.

– Det er meget populært at kunne holde i nærheden af terminalen, og vores nuværende parkeringshus er altid fuldt booket. Derudover er der mange gæster, der sætter pris på, at deres bil ikke skal holde udenfor i blæst, regn, frost og sne, fortæller Jan Hessellund og fortsætter:

– Bilen er fortsat det mest foretrukne transportmiddel til og fra lufthavnen, og da vi stadig vækster rigtig godt, er det også forventet, at der kommer flere rejsende til lufthavnen med bil. Så vi skal selvfølgelig opretholde den gode service for de mange rejsende igennem Billund Lufthavn – også ved at udvide kapaciteten med terminalnære parkeringspladser.

Ifølge direktøren stopper arbejdet ikke, når p-huset er udviklet. Den jyske lufthavn planlægger også at udvide vejene rundt om parkeringspladserne.

– Der er mange udviklingspunkter på parkerings- og vejområdet. Vi vil bl.a. gerne gå fra at have en ensrettet vej rundt om parkeringspladserne til at have en tosporet vej. På den måde bliver alt trafikken ikke nødvendigvis trukket ind omkring terminalen, hvor der især om sommeren er en flaskehals, afslutter Jan Hessellund.

I løbet af byggeperiode vil biludlejning og returnering blive flyttet fra P4 til P5, hvilket betyder, at P5 lukkes for gæsteparkering. Øvrige parkeringsområder vil være i fuld drift i hele byggeperioden.

Kommentarer är stängda.