Scandic lukker 17 af 27 danske hoteller

Scandic lukker midlertidigt ned for 17 af sine 27 hoteller i Danmark. Foreløbig gælder lukningerne til efter påske.

Scandic Hotels lukker på søndag midlertidigt ned for 17 af sine 27 hoteller. Lukningerne er en konsekvens af COVID-19-epidemien, og gælder foreløbig frem til 14. april.

Hotelkæden har indtil videre hjemsendt 650 medarbejdere på baggrund af den tidligere indgåede aftale mellem Dansk Erhverv og 3F, som gælder indtil 29. marts. Efter denne dato vil de hjemsendte medarbejdere overgå på den nye trepartsaftale om lønkompensation. Scandic vurderer, at yderligere 600 medarbejdere hjemsendes i forbindelse med de midlertidige lukninger – i alt 1250 medarbejdere vil dermed være hjemsendt på aftalen om midlertidig lønkompensation.

”Nedlukningerne er en hård men nødvendig beslutning for at komme bedst muligt igennem denne krise. Vi har kort sagt behov for konsolidering af forretningen,” siger hotelkædens direktør i Danmark, Søren Faerber.

Hotelkæden holder fortsat hoteller åbne i byer med størst efterspørgsel, og hvor aktører, offentlige såvel som private, er afhængig af at have infrastruktur tilgængelig.

Kommentarer är stängda.