Annonce:

Annonce:

Scandic: Dansk underskud på næsten en kvart mia. kr.

Topchef i opråb til regeringen: Danmark kan ikke klare sig uden turismeindtægterne.

Scandic Hotels har offentliggjort resultatet af driftsåret 2020, som endte med et gigantisk underskud på 230 mio. kr. Resultatet er henved en kvart mia. kr. dårligere end 2019-resultatet, som var et overskud på 16 mio. kr.

Ifølge den danske direktør for hotelkæden, Søren Faerber, var 2020-resultatet ”forventet” i lyset af de lange, Corona-relaterede nedlukningsperioder, som har ramt turisme- og oplevelsesindustrien hårdt. Men i erhvervsmediet Finans.dk forsøger direktøren alligevel at få politikernes opmærksomhed med en advarsel om, at 2021 kan vise sig at blive endnu værre for industrien. Særligt i den kommende højsæson.

”Øverst på ønskesedlen er, at vi for fanden da melder ud til resten af verden, at de gerne må holde ferie i Danmark og København,” siger Søren Faerber til Finans.dk. Han pointerer videre, at turismeindtægter historisk tegner sig for ca. 10% af Danmarks samlede eksport. ”Så det er altså ikke småpenge vi snakker om”, tilføjer han.

Scandic-direktøren sender en direkte opfordring til regeringen om at melde ud til ”resten af verden, at man gerne må holde ferie i Danmark.” Alternativt, påpeger Faerber, er der brug for at iværksætte andre politiske initiativer, der kan lette vilkårene for industrien. Som eksempler nævner scandic-direktøren indførelsen af en differentieret hotelmoms og indførelsen af et oplevelsesfradrag.

”En stor del af Europa står med åbne arme og siger ”vi vil gerne have turister ind”. Det gør vi ikke i Danmark, fordi vi har det her ekstreme forsigtighedsprincip. Så vi har en hel oplevelsesbranche, der sidder med sorteper til juli og august”, lyder advarslen for direktøren for landets største hotelkæde.

Scandic Hotel i Danmark har i runde tal skåret i omkostningerne med henved 60% i løbet af regnskabsåret 2020, og det gennemsnitlige antal ansatte er samtidig faldet til 730; Næsten en halvering i forhold til de gennemsnitligt 1.397 medarbejdere, de danske Scandic hoteller beskæftigede i 2019.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.