Annonce:

Annonce:

”Rystende” seksdagesregel var ikke anbefalet af sundhedsmyndigheder

Regering i strid modvind efter afsløring af, at københavnsk seksdagesregel ikke var begrundet i sundhedsfaglige hensyn.

En bred vifte af oppositionspartier i Folketinget betegner nu regeringsbeslutningen om den omstridte seksdagesregel for københavnske hoteller som både ”dræbende”, ”rystende” og ”katastrofal”. Det sker efter Berlingskes afsløring i går af, at overnatningsreglen blev gennemtrumfet af den socialdemokratiske regering selvom der ikke var noget sundhedsfagligt belæg for at indføre den. Reglen har, mens den var i kraft, kostet oplevelsesindustrien i hovedstaden milliarder af kroner, lyder kritikken.

”Det er afgørende, at regeringen fastholder proportionerne og baserer sine regler på et sikkert grundlag. Men i dette tilfælde har regeringen ikke engang ulejliget sig med at spørge sundhedsmyndighederne. Det er dybt kritisabelt, for det har kostet København hundredvis af arbejdspladser,” siger Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen.

Seksdagesreglen indebar, at udenlandske turister skulle bestille mindst seks overnatninger for at få lov til at krydse grænsen til Danmark hen over sommeren. Ifølge Horesta har reglen haft en katastrofal betydning for hotellerne i København og kostet branchen milliarder af kroner, fordi den betød, at mange turister fravalgte en tur til den danske hovedstad.

Justitsminister Nick Hækkerup forklarer, at beslutningen om seksdagesreglen var baseret på en ”mavefornemmelse”. Han medgiver, at der ikke findes dokumentation for, at netop seks dage – og ikke eksempelvis tre eller fire dage, skulle begrænse smittespredning.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.