Annonce:

Annonce:

Nye HORESTA-tal: 80% af sommerens hotelgæster forsvandt

Nye tal fra brancheorganisationen HORESTA viser, at krisen for dansk hotelindustri langt fra er ovre.

Mens danske turisters overnatninger på hotel i sommermånederne faldt med 230.000 er den tilsvarende nedgang i antallet af udenlandske turister på hele 2,4 mio. overnatninger. Dermed er 80% af udenlandske hotelgæster blevet væk, målt i forhold til 2019.

HORESTA-tallene viser også, at krisen i hotelbranchen stadig raser på et højt niveau. Efter at smittetallene i september blussede op i de fleste af de markeder, der traditionelt leverer mange turister til Danmark, er mange blevet hjemme, lyder forklaringen. I september har hotellerne således kun haft 40% af omsætningen i september 2019.

Turismenedgangen rammer hårdest i Region Hovedstaden, hvor antallet af overnatninger, isoleret set, gik ned med 2 mio. i sommermånederne. Ifølge HORESTA skyldes det, at hovedstaden i et normalt år – har en betydeligt højere andel af udenlandske turister.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.