Nordic Choice Hotels dropper engangsplast på rekordtid

I januar lancerede Nordic Choice Hotels planen om at stoppe al brug af engangsplast på sine 195 hoteller i 2019. Nu har hotelkoncernen formået at gøre det på det halve af tiden.

På under et halvt år har Nordic Choice Hotels stoppet al brug af engangsplast på samtlige hoteller:

– Allerede inden sommeren når vi vores mål takket være et stort engagement fra gæster og medarbejdere. Det håber vi kan inspirere andre til at gøre en indsats nu, hvor EU forbyder engangsplastik i 2021, siger Harald Bjugstad-Holm, direktør for bæredygtighed i Nordic Choice Hotels.

I hotelkoncernen startede deres hotelkæde Comfort Hotel med at gennemføre projektet om at droppe engangsplast. Da de så, hvor enkelt det var at erstatte engangskopper, låg, sugerør og andre plastikprodukter, besluttede de at droppe engangsplast i hele koncernen. Men koncernen vil fortsætte med flere andre tiltag:

– At droppe engangsplastik er kun en del af løsningen. Det virkelige problem er, at vi ikke ved, hvor plastik ender, og at der i dag er mange plastprodukter, der ikke findes gode alternativer til. Derfor må vi også se på, hvordan vi kan få bedre kontrol med plastaffaldet og ændre måden, vi gør ting på for at få brugen af plast ned til et minimum, siger Bjugstad-Holm.

– Bæredygtighedsarbejde er ikke en trend, men en nødvendighed i erhvervslivet, afslutter han.

Nordic Choice Hotels er et af Nordens største hotelkoncerner med over 190 hoteller og 16.000 medarbejdere. De ejer kæderne Comfort Hotel, Quality Hotel og Clarion Hotel.

Kommentarer är stängda.