Annonce:

Annonce:

Langsom fremgang for danske hoteller

Juni 2021 var en betydeligt bedre måned for danske hoteller end samme måned sidste år.

Der er igen fremgang i overnatningstallene for de danske hoteller, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Men trods fremgangen advarer økonom om, at der stadig er ”lang vej” tilbage til scenariet før Corona-krisen.

Isoleret voksede antallet af overnatninger på de danske hoteller med 125% fra juni 2020 til juni i år. ”Sammenligner vi med juni 2019, får vi syn for, hvor hårdt ramt den samlede overnatningsbranche er, da juni i år byder på 28 procent færre overnatninger end juni i 2019,” lyder det fra Brian Friis Helmer, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar til Berlingske.

Det er særligt hotellerne i hovedstaden, som lider under efterveerne fra Corona. De udenlandske turister mangler simpelthen i overnatningstallene, der viser omkring 520.000 færre overnatninger i juni i år, sammenlignet med samme måned i 2019. Det svarer til en nedgang på 86%.

Ifølge Brian Friis Helmer er det endnu for tidligt at gøre endelig status for turistsæsonen, idet juni-tallene fra Danmarks Statistik ikke tager højde for de lempelser af indrejserestriktioner, som trådte i kraft i slutningen af juni måned. ”Det helt store spørgsmålstegn for overnatningsbranchen er, hvorvidt de lempede rejserestriktioner, som trådte i kraft 26. juni og altså stort set ikke er med i dagens tal, påvirker rejsemønsteret for både de danske og udenlandske gæster” siger han.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.