Annonce:

Annonce:

Hoteller og restauranter skylder milliarder til Staten

Udskudte moms- og skattebetalinger udgør en tikkende bombe for erhverv. Borgerlige politikere kræver handling, - Skatteminister er forbeholden.

8.531 hoteller, restauranter, beværtninger og diskoteker har lånt 2,1 mia. kr. af staten. Det viser nye opgørelser fra Skattestyrelsen, ifølge mediet Finans.dk.

Milliardgælden udspringer af de Corona-hjælpepakker, der blev lanceret fra foråret 2020. Og gældens samlede størrelse får nu både branchen selv, og politikere fra flere partier, til at advare om den overhængende risiko for en konkursbølge, hvis tilbagebetalingskravene ikke lempes.

”Økonomien i branchen har aldrig været værre. Ingen er jo interesseret i at udskyde moms og A-skat, hvis de kan betale den. Så dem, der har udskudt betalingen, har ikke haft andre muligheder,” vurderer den politiske chef for organisationen Danmarks Restauranter & Caféer, Freja Brandhøj.

 

Og også flere folketingspolitikere råber vagt i gevær på grund af erhvervets kraftige gældsætning til det offentlige. Den konservative erhvervsordfører, Mona Juul, kalder gælden for en ”dødsspiral for mange”, og Venstres Torsten Schack er enig: ”Hvis der bare dumper et girokort ind ad døren på 2,1 mia. kr., som skal betales i løbet af få dage, er der risiko for en kaskade af konkurser” siger partiets ordfører på området til Finans.dk.

Skatteminister Morten Bødskov(S), reagerer dog mere forbeholdent på den nye gældsopgørelse fra Skattestyrelsen: ”

”Regeringen er selvfølgelig også opmærksom på situationen med dobbelte betalinger, men det er endnu for tidligt at sige noget om, hvad konsekvenserne bliver og derfor også, om der er behov for f.eks. afviklingsordninger, som nogle har nævnt,” lyder det i en skriftlig kommentar fra ministeren.

Udover den opgjorte, udskudte gæld til det offentlige, skylder branchens aktører yderligere 714 mio. kr. i moms og A-skat, som allerede er forfalden til betaling. I alt skubber hoteller, restauranter m.fl. dermed en samlet gæld til det offentlige på op mod 3 mia. kr. foran sig.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.