Annonce:

Annonce:

HORESTA: Sommerpakke giver kun ”en smule rygvind”

Brancheorganisation advarer imod at tro, at regeringens sommerpakke for alvor hjælper oplevelsesindustrien ud af Corona-krisens skygge.

”Al hjælp til vores erhverv hilser vi velkommen. Men det er svært at forestille sig, at sommerpakken reelt kan skubbe gang i omsætningen i et erhverv, som er ekstremt presset og lige nu kæmper for at komme på fode igen,” siger HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, i en pressemeddelelse.

Dermed fortsætter hotellernes brancheorganisation sin kritiske linje overfor Corona-hjælpen fra staten.

”Pakken blev nærmest lanceret som en erstatning for, at kompensationsordningerne udfases fra den 1. juli. Men de to ordninger udligner på ingen måde hinanden”, fortsætter Kirsten Munch, som ikke mener at den nyligt vedtagne ”Sommerpakke” for alvor vil mindske risikoen for konkurser i branchen.

Ifølge HORESTA består den del af regeringens sommerpakke, der er målrettet mod turisme- og oplevelsesindustrien, ”i vid udstrækning af små puljer”. Det gælder bl.a. en ”omstillingspulje” på 125 mio. kr., en pulje på 53 mio. kr. til ”særligt udsatte erhverv” samt 70 mio. kr. til aktiviteter på serveringssteder og 50 mio. kr. til ”genstart af turismen i København”.

Men ifølge HORESTA, er de afsatte midler altså utilstrækkelige. ”Der er ikke noget, erhvervet hellere vil end at tjene sine egen penge. Men vi kommer til at slås med eftervirkningerne af denne krise i årevis. Først og fremmest fordi virksomhederne har fået frataget muligheden for at drive forretning. Derfor er der brug for reelle genstartsinitiativer, afvikling af restriktionerne og ikke mindst at sikre kompensation til de virksomheder, der fortsat er ramt af restriktionernes konsekvenser,” siger brancheorganisationens politiske direktør.

Ifølge organisationen har hotel- og restauranterhvervet i 2020 tabt 40,6 mia. kr. i turismeomsætning. Otte ud af 10 københavnske hoteller fortæller i en ny HORESTA-analyse, at de kigger ind i en sommer med omsætningstab på mere end 50 pct. sammenlignet med 2019.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.