Annonce:

Annonce:

Danske hotelkoncerner har ryggen mod muren

Corona-krise blot et ekstra nyrestød for pressede hoteller, viser gennemgang.

En række danske hoteller, der er økonomisk pressede efter forårets tvangslukninger var i forvejen hårdt spændt for med millionunderskud og negativ egenkapital. Det viser en gennemgang af årsregnskaber, som Jyllands-Posten har lavet.

Nordic Choice hotelkoncernen, der udgør en hjørnesten i norske Petter Stordelens rejse-imperium, plages således af negativ egenkapital på tocifrede mllionbeløb i en række danske hoteller. Det gælder Clarion hotellet i Københavns Lufthavn, Hotel Skt. Petri og og det store Comfort Hotel på Vesterbrogade i København. Tilsammen har de tre hoteller en negativ egenkapital på mere end 75 mio. kr.

Brøchner Hotels, som driver en række hoteller i København i familie-ejerskab, har leveret et samlet underskud på 5,5 mio. kr. for regnskabsåret 2019, et resultat medejer Søren Brøchner-Mortensen dog forklarer med, at man har investeret i bl.a. et nyt boutique hotel i Carlsberg Byen samt investeret omfattende i renovering af Hotel Astoria. Samtidig måtte Brøchner Hotels dog i maj måned opgive at videreføre det to år gamle 5-stjernede Hotel Herman K., der efter to års drift havde tabt mere end 4 mio. kr.

Også hotelkoncernen Danske Hoteller, der ejes af Falck-arvingen Erik S. Falck, plages af negative kapitalforhold og underskud på driften af flere hoteller. Falck understreger dog, at det samlede regnskabsresultat for alle hoteller viser et overskud på 13 mio. kr. for 2019: ”Vi kom ind i 2020 med en stærk finansiel position, og det gør, at vi kommer gennem krisen fornuftigt. Men det er klart, at den nærmest ødelæggelse af branchen, som er gennemført, den er hård ved os” siger han.

Danske Hoteller omsatte sidste år omsatte for 280 mio. kr., har en plan om at have ca. 25 hoteller i 2023 og nå en omsætning på over 350 mio. kr. ”2020 bliver et år i parentes. Men i det omfang der ikke kommer nye ulykker, er vi helt sikre på, at vi kan fortsætte vores ekspansive udvikling i 2021 og 2022,” siger Erik Sophus Falck.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.