Annonce:

Annonce:

AirBnB firdobler værdi efter børsstart

På første handelsdag bragede selskabet i vejret. Værdien af AirBnB er firedoblet siden foråret, selvom selskabet aldrig har leveret overskud til ejerne.

AirBnB blev torsdag i sidste uge handlet for første gang på børsen, og det sendte selskabets aktiekurser, og dermed markedsværdien, markant i vejret. Baseret på lukkekurserne i torsdags er AirBnB således godt 86 mia. USD værd.

Tidligere i år, inden børsnoteringen, rejste AirBnB 2 mia. USD i supplerende kapital, for at være finansielt rustet til at gå igennem den dengang nye Corona-krise. Ved den lejlighed værdisatte investorer selskabet til at være 18 mia. USD.

AirBnB blev startet i 2007 under navnet Airbed & Breakfast, og siden starten har der aldrig været overskud i virksomheden. Ifølge den oprindelige ejerkreds fordi alle midler løbende er blevet geninvesteret i vækst.

I dag har AirBnB godt fire millioner udlejere – eller værter – i 220 lande. I alt har udlejerne omsat for over 110 mia. USD på i alt godt 825 mio. udlejningsaftaler, siden starten.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.