Annonce:

Annonce:

Ændringer i svensk statsstøtte rammer Scandic hårdt

Den svenske regering strammer op på kompensationsregler til bl.a. hotelbranchen under Corona-krisen. De nye regler vil betyde en kraftig reduktion af støtten til hotelkæden Scandic Hotels.

Ifølge Scandic’s seneste kvartalsregnskab har man hidtil modtaget 149 mio. SEK i støtte fra den svenske stat. Hertil kommer kompensationer fra de øvrige nordiske lande, der bringer den totale statsstøtte til kæden op på godt 370 mio. SEK.

Men i en strammet version af de svenske kompensationsregler begrænses støtten af et maks-beløb, som er sat til 30 mio. kr. om måneden. Og det vil selvsagt resultere i færre svenske støttekroner til kæden.

Scandic Hotels er det svenske selskab som, uden sammenligning, har modtaget flest penge fra den svenske stat under Corona-krisen. Selskabet præsterede i årets tredje kvartal et overskud på 90 mio. SEK, støttebeløbene inkluderet.

I en kommentar til de nye svenske kompensationsregler siger kommunikationschefen i Scandic, Elin Westin til Travel News i Sverige, at det er ”positivt”, at den svenske regering har forlænget støtteordningen. ”Det er på nuværende tidspunkt for tidligt at sige, hvordan de nye regler vil påvirke os på kort sigt, men vi kan allerede nu se at maks-beløbet indebærer en kraftigt reduceret støtte i forhold til tidligere”, lyder det fra kommunikationschefen.

Koncernchefen i Scandic, danske Jens Mathiesen, har tidligere udtalt, at hotelkoncernen ikke ville have overlevet uden statslige kompensationsordninger.

Trods kvartalsoverskuddet i tredje kvartal er Scandic Hotels langt fra upåvirket af Corona-krisen. Koncernen har udskudt leverandørbetalinger på op imod en halv mia. SEK, ligesom man har fået henstand på betaling af sociale afgifter i Sverige på 240 mio. SEK. Og i en kommentar til kvartalsrapporten udtalte Jens Mathiesen, at hotelkæden nu, ensidigt, har nedsat huslejebetalinger til en række udlejere af hotelbygninger, mens man vil forsøge at forhandle en lavere husleje med udlejerne.

 

 

 

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.