Annonce:

Annonce:

2020 blev gyldent år for feriehusudlejere

Næstbedste år nogensinde for udlejere af sommerhuse. I den anden ende af skalaen finder man hotellerne.

Udlejere af danske feriehuse havde sidste år det bedste udlejningsår nogensinde, først og fremmest på grund af efterspørgslen fra danske turister, som på grund af rejserestriktioner ikke kunne rejse udenlands. Danske lejere stod således for næsten halvdelen af de i alt 19,9 mio. overnatninger, året bød på i feriehuse.

Udlejningen til danske turister steg med 68% i forhold til 2019. Men trods den markante stigning i den indenlandske efterspørgsel kunne den ikke trække 2020 op på helt samme niveau som året før; i 2019 blev der lejet feriehuse ud med i alt 20,7 mio. overnatninger, primært båret af udenlandske turister. De manglede, af Coronamæssige årsager, sidste år.

Også i år ser det ud til, at danske turister efterspørger danske feriehuse i langt højere grad en normalt. I december måned sidste år blev der booket godt 15.000 ferieuger af danskere, og ser man på årets fjerde kvartal som helhed, steg bookingerne med 117% i forhold til samme kvartal året før.

Mens udlejningen af feriehuse således går strygende ser billedet anderledes ud for hoteller og feriecentre. Her faldt antallet af overnatninger sidste år til omkring det halve med 8,7 mio. nætter, og ifølge bankøkonomer skal man tilbage til midten af 1990’erne for at finde tilsvarende, lave overnatningstal.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.