Annonce:

Annonce:

Forretningsrejsende giver vækst i Billund Lufthavn

På trods af vejr- og virusudfordringer i februar formår Billund Lufthavn at holde væksten i forhold til februar 2019, viser lufthavnens seneste passagertal.

Væksten ruller fortsat i Billund Lufthavn, der havde 20.297 passagerer flere igennem terminalen, end der var i februar sidste år. Det er en fremgang på 9,4 procent.

Det sker til trods for, at regn, storm og coronavirus har udfordret lufthavnen i februar. Billund Lufthavn har ikke direkte ruter til Kina, men har forbindelser til 11 store netværkslufthavne i Europa, som alle gør det muligt at flyve fra Billund til Kina. Derfor oplever lufthavnen en tilbagegang på hub-trafikken på omkring fem procent.

– Vi har mange rejsende, der normalt flyver ud af Billund med slutdestination i Kina samt andre steder i Asien. Det er af gode grunde sat på pause, og det er en stor årsag til, at vores trafik til netværkslufthavnene går tilbage, fortæller Billund Lufthavns administrerende direktør, Jan Hessellund.

I februar er der lige knap syv procent flere ferierejsende, end der var sidste år. Antallet af besøgs- og forretningsrejsende, der flyver på de regionale ruter, er generelt i stærk stigning og er vokset med knap 22 procent i forhold til samme måned sidste år.

– Billund Lufthavn ligger blandt en masse internationale virksomheder, der har brug for forbindelser ud i verdenen. Så en stor del af væksten stammer fra forretningsrejsende. Men vi oplever også i højere grad, at der kommer flere og flere passagerer ind til Danmark – både turister og forretningsrejsende, siger Jan Hessellund.

Den gode start i 2020 på fragten må i øjeblikket se sig slået af coronavirussen med en nedgang 7,3 procent i februar. Eksporten går ned med 2,9 procent, og importen falder med 19 procent.

– Det er længe siden, at vi har haft tilbagegang på cargo, men vi ser fremad og arbejder på at forstærke forbindelsen mellem Billund Lufthavn og Kina endnu mere, når vi forhåbentligt snart kan se en vejs ende for coronavirussen, afslutter Jan Hessellund.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.