Forbrugerrådet Tænk: Pakkerejser til Norditalien kan refunderes

Har man bestilt en pakkerejse til Norditalien er det muligt at få penge igen, oplyser Forbrugerrådet Tænk og Danmarks Rejsebureau Forening.

Udenrigsministeriet meddelte mandag aften, at de fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Norditalien. Har man allerede bestilt en rejse til området, er det derfor muligt at få pengene igen. Det fortæller Vibeke Myrtue Jensen, der er rådgiver i Forbrugerrådet Tænk.

– Der er rimelig gode rettigheder, hvis man har bestilt en pakkerejse gennem et rejsebureau.

– Hvis Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser, så vil man typisk kunne få alle sine penge tilbage, hvis man aflyser, siger Vibeke Myrtue Jensen til Ritzau.

Har man bestilt en pakkerejse er det derfor muligt at få både flybilletten og hotelopholdet refunderet. Reglerne er muligvis anderledes, hvis man ikke har købt en pakkerejse men kun en flybillet.

– Hvis du selv har booket flybilletten, så er flyselskabet ikke forpligtet til at betale pengene tilbage, siger hun.

Hun råder til, at man selv kontakter flyselskabet og høre om deres regler, når Udenrigsministeriet fraråder rejser til området. Har man en afbestillingsforsikring, kan det eventuelt også dække, fortæller Vibeke Myrtue Jensen.

Også Lars Thykier, der er administrerende direktør for Danmarks Rejsebureau Forening, bekræfter, at kunder, der har bestilt en pakkerejse til Norditalien, kan få pengene retur, hvis man afbestiller pakkerejsen.

– Reglerne er ganske klare. Hvis Udenrigsministeriet i en eller anden form fraråder at rejse til en givet destination, så har man mulighed for at få pengene retur.

– Men det gælder kun syv til ti dage frem i tiden. Hvis du har en rejse til Norditalien i kalenderen i juni måned, så kan du ikke aflyse den nu og få pengene tilbage, siger Lars Thykier til Ritzau.

Ifølge Lars Thykier tilbyder mange rejsearrangører også at ændre destinationen til en anden end Norditalien.

Udenrigsministeriets Borgerservice fraråder alle unødige rejser til regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto i Norditalien.

Kommentarer är stängda.