Annonce:

Annonce:

Wizz Air-chefs udtalelser vækker norsk vrede

Norske fagforeningsledere raser over en kommentar til organiseret arbejdskraft fra Wizz Air-chefen Józef Váradi, og vil boykotte det ungarske flyselskab.

Da Wizz Air i sidste uge lancerede sin nye satsning på norske indenrigsruter blev de tre nye indenrigsruter fulgt op af en kommentar fra Wizz Airs topchef om, at det ungarske flyselskab ikke har samme driftsomkostninger som konkurrenterne Norwegian og SAS. Blandt andet fordi Wizz Airs medarbejdere ikke er fagligt organiseret, og får det samme i løn som deres norske kolleger.

Udtalelserne har vakt vrede i den norske fagbevægelse, hvor bl.a. formanden for fagforfundet Energi Industri, Frode Alfheim, truer med boykot af Wizz Air. Forbundsformanden, der repræsenterer godt 56.000 medlemmer indenfor bl.a. luftfart og olieindustri, siger, at man i første omgang vil udarbejde en rejsepolitik, så medlemmer og ansatte undgår at benytte det prisbillige Wizz Air.

”Når Wizz Air smækker døren i for fagbevægelsen og et anstændigt organiseret arbejdsliv, så smækker vi også døren i for dem. Det er helt uhørt, Józef Váradi vil gerne have norske kunder, men ikke norsk kultur. Den slags useriøse aktører er ikke velkomne” siger forbundsformanden til nyhedsbureauet NTB.

Wizz Air starter i denne uge tre norske indenrigsruter fra Oslo Gardermoen til henholdsvis Trondheim, Tromsø og Bergen. Men også hos Norsk Flygerforbund er man skeptisk overfor initiativet, som ellers byder på startpriser til kun godt en tredjedel af det nuværende prisniveau: ”Vi har noteret, at Wizz Air-chefen i avisinterviews har nægtet at indgå tarifaftaler med fagforeningerne. Men i Norge kan man ikke snige sig uden om sit sociale ansvar, men må følge de normale spilleregler på arbejdsmarkedet” yder det fra Flygerforbundets formand, Yngve Carlsen.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.