Annonce:

Annonce:

Vestager åbner undersøgelse af IAG-opkøb

Dansk EU-kommissær vil sikre, at IAG-opkøb af Air Europa ikke hæmmer konkurrence i luften.

Danmarks EU-kommissær, Margrethe Vestager, åbner i sit kabinet nu en varslet undersøgelse af konkurrencesituationen, hvis EU-kommissionen tillader flygiganten IAG at sluge spanske Air Europa gennem et opkøb.

Og mens selve EU-godkendelsen af opkøbet af det spanske flyselskab formelt er lovpligtig efter EU’s konkurrenceregler, er Vestagers kommentarer i forbindelse med igangsættelsen ikke ganske sædvanlige. Således betoner den danske EU-kommissær i en udtalelse, at man ”omhyggeligt vil vurdere om den foreslåede transaktion kan påvirke konkurrencesituationen negativt, indenrigs, på short haul og på long haul ruter til og fra Spanien, og derved eventuelt føre til højere priser og reduceret kvalitet for rejsende”.

IAG består af British Airways samt spanske Iberia og Vueling. De to sidstnævnte flyselskaber er primære konkurrenter til Air Europa, og der findes ikke andre, spanske aktører, som størrelsesmæssigt vil kunne udgøre en betydelig konkurrence til de nuværende kombattanter.

Ifølge Margrethe Vestagers kabinet, som overvåger fri konkurrence i EU-landene, flyver IAG-selskaberne og Air Europa ”vinge-mod-vinge” på adskillige ruter, både indenrigs og udenrigs fra spanske lufthavne. På en del af disse ruterne er selskaberne i dag de eneste operatører, hvilket – ifølge EU-kommissionen – kan føre til en reel monopoltilstand, hvis opkøbet af Air Europa tillades.

Air Europa ejes i dag af den spanske rejsekoncern Globalia. Inden Covid 19-pandemien fløj selskabet på godt 60 destinationer i Europa og Sydamerika.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.