Annonce:

Annonce:

Verden lukker for fly fra Storbritannien

Frygt for muteret stamme af Corona, der er markant mere smitsom, sender briter i international isolation. I Danmark er Folketingets partier indkaldt i den særlige Covid 19 følgegruppe igen i dag.

Den muterede virusstamme har over de seneste uger spredt sig med lynets hast i det sydlige og Østlige England, og det er som en direkte konsekvens heraf, at samtlige EU-lande i løbet af weekenden har lukket for al fly- og færgetrafik fra England.

I Danmark gælder lukningen af flytrafikken fra landet i første omgang til på onsdag, ifølge Sundhedsminister Magnus Heunicke for at give tid til at vurdere evt. længerevarende restriktioner. Heunicke har indkaldt Sundhedsordførerne fra Folketingets partier til et møde senere i dag mandag, og her ventes ministeren at fremlægge en orientering om sundhedsmyndighedernes vurdering af den nye virustrussel.

Statens Serum Institut har dog allerede fastslået i et internt notat, at den nye Corona-variant ikke på nuværende tidspunkt udgør en ”betydende risiko” i Danmark. Ifølge notatet, som refereres af nyhedsbureauet Ritzau, vil en overholdelse af de gældende retningslinjer for selvisolation og karantæne være ”tilstrækkelige” forholdsregler. Notatet er dateret i går søndag, hvor der var konstateret i alt 10 tilfælde med den engelske Virus-variant blandt danske smittede. SSI tilføjer dog i notatet, at antallet af danske smittede kan være op til fem gange højere, ligesom man understreger at de 10 konstaterede tilfælde er fundet i perioden 14. november til 3. december.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.