Annonce:

Annonce:

Storbanker: Norwegian-plan er utilstrækkelig

Der vil stadig være for stor gæld i Norwegian efter en gennemførelse af den redningsplan, ledelsen har fremlagt, vurderer engelske storbanker. Planen skal godkendes ved retten i Dublin på fredag.

Det er blandt andet engelske HSBC, der har regnet på indholdet af den redningsplan, Norwegian-ledelsen fremlægger for kreditorerne ved retten i Dublin den 23. januar. Planen indebærer ganske vist en markant reduktion af flyflåden, og dermed også gælden i Norwegian-selskaberne, som i alt reduceres til 20 mia. Norske kr.

Men det er stadig alt for meget, vurderer HSBC. Til avisen Dagens Næringsliv oplyser bankens analytiker, Andrew Loppenberg, at Norwegian med en flåde på 50 Boeing 737 fly efter tilpasning af flåden, højest burde have en gæld, som svarer til en værdi pr. fly på højest 30 mio. dollars.

Men med den gældsstørrelse Norwegians egen plan opererer med, vil hvert af sådanne fly repræsentere en gæld på mere end det tidobbelte.

”Normalt er der meget usædvanligt at have en gæld, der er betydeligt større end værdien af flyflåden”, vurderer analytikeren overfor den norske avis.

Finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen, er ikke overraskende uenig i HSBC-analytikerens vurdering. Karlsen siger til DN, at det afgørende for flykoncernen ikke er den samlede gælds størrelse, men hvor stor en del af gælden, der har løbende rentebetalinger.

I tredje kvartal af 2020 var denne del af gælden omkring to tredjedele af totalen, hvilket vil svare til at Norwegian, efter endnu en økonomisk rekonstruktion vil skulle betale renter af 13 af de 20 mia. norske kr.

Norwegians redningsplan skal godkendes ved retten i Dublin på fredag den 23. januar, mens et tilsvarende retsmøde i Oslo finder sted om en uge, den 27. januar.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.