Annonce:

Annonce:

Spies-flyselskab lander med kæmpeunderskud

Sunclass Airlines, der er en hjørnesten i Petter Stordalens nordiske chartersatsning med Spies, Ving og Tjäreborg, kom ud med et underskud på 475 mio. kr. efter skat.

Det er Corona-krisens omfattende rejserestriktioner og grænsenedlukninger, der bærer ansvaret for det pauvre resultat. Indtægterne endte på 1,49 mia. kr. mod 2 mia. kr. året før, og trods mange bestræbelser på at få omkostningerne til at følge med ned i samme takt, lykkedes det ikke at undgå underskuddet på 475 mio. kr.

Regnskabet for Sunclass Airlines omfatter kun 11 måneder frem til udgangen af september 2020, fordi flyselskabet blev nystiftet i 2019, efter den globale Thomas Cook konkurs. Selskabet råder over en flåde på 11 fly og beskæftiger 875 ansatte. Under Corona-krisen har man dog ikke kunnet undgå omfattende nedskæringer, ligesom faste omkostninger er skåret med henved 30% for at komme gennem krisen.

Sunclass Airlines, og de øvrige rejseselskaber i Stordalens rejseimperium har været en mærkbart medvirkende årsag til den anstrengte økonomi i hele Stordalen-forretningskomplekset. I starten af 2020 måtte Stordalen således pumpe 200 mio. kr. ind i Spies, for at sikre driften.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.