Smedegaard: Finansielt er vi lidt for tæt på kanten

Norwegian-bestyrelsesformand erkender opsigtsvækkende, at Norwegian ikke er er et finansielt sundt selskab

Bestyrelsesformand i Norwegian, danske Niels Smedegaard, indrømmer nu, opsigtsvækkende, at flyselskabets økonomi ikke er så bæredygtig som det forventes i større, børsnoterede selskaber.

Baggrunden er, at Norwegians rentebærende gæld, opgjort efter de nye IFRS regnskabsprincipper er tæt på fordoblet, og ved udgangen af andet kvartal i år nåede op på 61 mia. NOK. Efter de tidligere regnskabsregler, der gjaldt til udgangen af 2018, var den rentebærende gæld kun godt det halve, nemlig 32 mia. NOK.

Til dagbladet Børsen siger Niels Smedegaard: ”Det er en relativt stor gæld, og finansielt er Norwegian lidt for tæt på kanten. Men der er også lyspunkter, der giver grundlag for optimisme og for at tro, at vi kan få succes med at flytte fokus fra vækst til indtjening.”

Opgaven for både ham, ledelsesteamet og en fremtidig direktør er enkel: Norwegian, der har haft en forceret vækst siden starten i 1993, slæber også rundt på en betragtelig gæld.

Udover en stor rentebærende gæld er Norwegians regnskab negativt påvirket af misereren med Boeing 737 MAX fly, som selskabet har i alt 18 af. Flytypen er internationalt grounded af myndigheder på grund af mulige fejl i flyenes software, og ventes tidligst i drift igen til oktober.

Blandt de ”lyspunkter” bestyrelsesformanden hentyder til, er at langdistanceruterne til særligt USA har udviklet sig særdeles positivt for Norwegian. Og dertil kommer, at det nøgne driftsresultat for Norwegian for første halvår af 2019 faktisk er det bedste nogensinde i selskabets historie.

Kommentarer är stängda.