Annonce:

Annonce:

Skarp reaktion på Norwegian-svar om chefbonusser

Norsk næringsminister vurderer, at Norwegian-ledelsen har ”en stor opgave” med at forklare hidtil hemmeligholdte millionbonusser til tidligere og nuværende topchef.

”Bestyrelsen og administrerende direktør Geir Karlsen har en stor opgave foran sig, med at forklare … og genopbygge Norwegians omdømme”.

Sådan lyder vurderingen fra den norske næringsminister, Iselin Nybø. Hendes ministerium bad for få dage siden lavprisselskabet redegøre for de hemmelige bonusudbetalinger til ledelsen, som udgør 11 mio. NOK til både den tidligere topchef, Jacob Schram, og hans afløser, den tidligere Norwegian-finansdirektør, Geir Karlsen. Desuden blev omkring 8 mio. NOK udbetalt i ekstra bonusser til øvrige medlemmer af koncernledelsen.

Ifølge Iselin Nybø er bonusudbetalingerne muligvis ulovlige. Norwegian befandt sig således i konkursbeskyttelse indtil den 26. maj i år, og under denne proces kunne selskabet ikke bevilge eller udbetale bonusser til ledelsen.

Men i et svar til næringsdepartementet afviser Norwegian, at man har brudt reglerne. Ifølge selskabet blev bonusserne ganske vist drøftet, og efterfølgende vedtaget, på bestyrelsesmøder, inden konkursbeskyttelsen. Men den kontante del af udbetalingerne skete først efter den 26. maj.

Imidlertid hersker der, ifølge det norske erhvervsmedie E24.no. stadig tvivl om, hvorvidt de ekstraordinære bonusser er udbetalt lovligt. Dels fordi selve beslutningen i Norwegian-bestyrelsen blev truffet inden konkursbeskyttelsen formelt blev ophævet; Dels fordi en del af bonusserne faktisk blev udbetalt før den 26. maj, i form at Norwegian-aktier til ledelsesmedlemmerne.

Den tidligere bestyrelsesformand i Norwegian, danske Niels Smedegaard, siger i en kommentar til afsløringerne, at bonusordningerne – efter den daværende bestyrelses vurdering – var helt nødvendige, for at sikre at ledelsen forblev i selskabet på et kritisk tidspunkt. Smedegaard henviser til, at drøftelserne om de ekstraordinære ”retention bonus” ordninger startede i december 2020, på et tidspunkt, hvor Norwegian reelt var konkurs. Han tilføjer, at løn- og bonusvilkårene for Norwegian-ledelsen generelt er på et ”betydeligt lavere niveau” end hos den nærmeste konkurrent (SAS).

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.