Annonce:

Annonce:

Skæbnedag i Norwegian

Ekstraordinær generalforsamling i dag skal sikre aktionærers opbakning til nu redningsplan, der vil tilføre flyselskabet 2,8 mia. kr. Selv hvis øvelsen lykkes er fremtiden for selskabet usikker, vurderer flyanalytiker.

Aktionærerne i Norwegian mødes torsdag formiddag til en virtuel ekstraordinær generalforsamling, hvor koncernledelsen søger opbakning til en ny redningsplan, der ventes at tilføre flyselskabet henved 4 mia. norske kr. i frisk kapital.

Norwegian er under rekonstruktionsbehandling, en proces som formelt ledes af domstole i henholdsvis Irland og Norge, hvor Norwegian har søgt om konkursbeskyttelse. Og derfor kan et simpelt flertal blandt selskabets aktionærer sikre en godkendelse af redningspakken, som – igen – vil udvande de eksisterende aktionærers ejerandele markant.

Alligevel vurderer analytikere, at aktionærerne bakker op om redningsplanen; Alternativet er, at rekonstruktionen af Norwegian formentlig må opgives, og selskabet må gå konkurs. Det vil, ifølge Norwegian-ledelsen, medføre massive tab for både kreditorer og aktionærer; Norwegians samlede gæld overstiger 60 mia. norske kr. ifølge den seneste kvartalsrapport fra selskabet.

Men selv hvis Norwegian kommer i mål med redningspakken, og dermed formentlig sikrer sin egen overlevelse i 2021, venter der nye udfordringer for det hårdt prøvede lavprisselskab.

Ifølge den norske flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs, kan Norwegian nemlig se frem til en omfattende priskrig, efter Covid 19 pandemien. Selv hvis en genstart af luftfarten sker relativt hurtigt i 2021, venter Elnæs således at lavprisselskaber som Wizz Air, Ryanair og easyJet vil sætte ind ed billige flybilletter i målrettede forsøg på at kapre markedsandele fra gældsplagede selskaber som netop Norwegian.

“Der kommer en benhård priskrig, der både vil ramme Norwegian, men også SAS og de øvrige gamle flyselskaber som Lufthansa, KLM, Air France og British Airways, der slås med stor gæld. Krigen vil blive drevet af Rynaiar, Wizz Air og Easyjet, og vi vil opleve et vanvittigt salg af billige flybilletter, når først der åbnes for flyrejser igen,” forudser den uafhængige flyanalytiker i dagbladet Børsen.

“Lavprisselskaberne har krigskasserne fyldt med kapital og er klar til at betale meget for at sikre sig fremtidige markedsandele, mens konkurrenterne er vingeskudte rent finansielt”, tilføjer Elnæs.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.