SAS præsenterer nyt fly-design

For første gang i 21 år opdaterer SAS designet af flyets farver, udseende og bemaling. Det nye design er en moderne version af det klassiske SAS-design. De nye Airbus A350 og A320neo bliver de første med den nye bemaling. 

Som led i en omfattende fornyelse af flåden præsenterer SAS en moderne og ny opgradering af flyets udseende.

– Det nye design er en markering af SAS’ fremtid, der er mere bæredygtig og konkurrencedygtig, men det er også en forsættelse af en lang og stolt historie, hvor vi har udviklet og promoveret skandinavisk design, kultur og værdier.

– Jeg er overbevist om, at kunder fra Skandinavien vil genkende deres hjemland, mens globale rejsende vil opleve et nordisk udtryk, siger Rickard Gustafson, President og CEO i SAS.

Det nye design kan genkendes ved blandt andet, at den blå farve på halen er ført længere ned ad flykroppen, og derudover er der nu et stort, sølvfarvet SAS-logo forrest på flyet.

Flyselskabet har valgt et avanceret coating-materiale, som gør det muligt at anvende færre farvelag. Derudover indeholder malingen færre giftstoffer end konventionelle coating-materialer, mens en øget levetid betyder, at der går længere tid mellem, at flyene skal males om.

Udrulningen af det nye SAS-design bliver malet i de nye farver og udseende i løbet af de næste 5-6 år. De forventer, at alle SAS-fly vil være opdateret med det nye design i 2024.

SAS-FLYENES NYE FARVER OG DESIGN

 •  Den tidligere farve, der blev brugt på flykroppen, er blevet opdateret og fremstår nu som en mere frisk grå farve.
   
 •  Der er sat et stort SAS-logo i en sølvgrå tone forrest på flyet.
   
 •  Den velkendte SAS-blå farve på halen er ført længere ned ad maven på flyet.
   
 •  De tidligere røde motorer er nu blevet sølvgrå med SAS-blå kroner.  
 •  Mærket “Scandinavian” ses fortsat på motorerne, men det er nu mørkegråt for at give kontrast til den lysegrå sølvfarve. 
 •  Ordet “Scandinavian” har også fået fremtrædende placering på flyets underside som symbol på SAS’ skandinaviske arv og for at flyet kan identificeres tydeligt fra jorden.
 •  SAS’ arv og værdier ses også i de tre skandinaviske flag, som er er blevet opdateret på en elegant og moderne måde.

Kommentarer är stängda.