Annonce:

Annonce:

SAS-piloter siger nej til aftale

Flere hundrede SAS-piloter står til at miste deres arbejde efter at forhandlinger mellem deres faglige organisation og flyselskabet er endt resultatløst.

SAS fortalte i juni måned om planer, der ville betyde opsigelse af i alt 560 piloter, som led i en omfattende spareplan, der skal løfte selskabet gennem følgerne af Covid 19 pandemien. Men ved samme lejlighed lagde SAS op til, at henved halvdelen af opsigelserne kunne undgås, hvis piloterne i stedet ville acceptere en kollektiv lønnedgang, kombineret med deltidsbeskæftigelse indtil Corona-krisen er overstået.

Siden har SAS og piloternes faglige organisationer forhandlet om en løsning. Og det er disse forhandlinger, der nu – ifølge SAS – er endt uden resultat. Selskabets informationschef, John Eckhoff, siger til norske medier, at SAS havde præsenteret piloterne for en løsning, som ville kunne fastholde omkring 300 af de fyringstruede piloter i et ansættelsesforhold, mod at piloterne til gengæld bidrog med lønnedgang og fleksibilitet. Men at piloterne har valgt at takke nej til forslaget.

Piloternes faglige organisationer vil ikke kommentere de resultatløse forhandlinger. Formand for den norske pilotorganisation, SAS Pilot Group (SPG), Christian Laulund, siger dog til norske medier, at piloterne ikke har afvist at redde pilot-jobs, men tvært imod tilbudt at finansiere lønnen til en del af de fyringstruede piloter.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.