SAS- og Norwegian-kunder venter stadig på refusion

Flyselskaber angiver travlhed som årsag til at refusioner for aflyste billetter tager lang tid.

Trods massive fyringsrunder i både SAS og Norwegian er der enkelte afdelinger i de to flyselskaber, hvor man har travlt og må tilføre ekstra personale: afdelingen for refusion af annullerede flybilletter.

Hos SAS venter tusindvis af flyrejsende fortsat på at få refunderet deres annullerede billetter, og pressechef John Eckhoff beklager overfor norske E24, at ekspeditionen tager så lang tid. ”Situationen er helt uden sidestykke, og vi må takke alle, som indtil nu har udvist stor tålmpdighed. Alle som ønsker refusion vil få det, men det tager desværre lang tid” siger han. Eckhoff tilføjer, at selskabet indtil nu har sendt penge eller vouchers til ca. 700.000 kunder

Hos Norwegian synes situationen at være den samme. En talsmand for det norske lavprisselskab bekræfter, at der indtil videre er udbetalt ca. 4,6 mia. norske kr. i refusioner, hvoraf omkring 30% er givet som såkaldte ”cash points”, der svarer til vouchers.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA