Annonce:

Annonce:

SAS har fået svensk skattehenstand for 575 mio. kr.

Svenske regler muliggør ekstraordinær henstand, som kommer ud over den milliardstøtte, SAS i forvejen modtager.

Det er Travel News i Sverige, som har gransket den skandinaviske flykoncerns udnyttelse af de muligheder for henstand med skatte- og momsbetalinger, som Skatteverket i Sverige har indført for at hjælpe svenske virksomheder under Corona-krisen.

Virksomheder i Sverige kan få henstand med betaling af både skattebetalinger for de ansatte, for arbejdsgiverafgifter, selskabsskatter og moms. Og det har SAS, gennem tre koncernselskaber, gjort brug af. Fra februar 2020 til midten af maj i år har SAS således søgt og fået henstand for betaling af 782 mio. SEK, svarende til 575 mio. danske kr.

SAS har, i lighed med alle andre flyselskaber, været hårdt ramt af Corona-krisen, som har medført omsætningsnedgange på mere end 90% i løbet af det seneste år. Koncernen har dog også modtaget støtte, både i form af hjælpepakker og to direkte kapitalindsprøjtninger fra storaktionærerne, den danske og svenske stat. Den seneste kapitaltilførsel, et lån fra de to nationale storaktionærer på 3 mia. SEK blev bekræftet så sent som i sidste uge, i en børsmeddelelse fra flyselskabet.

Henstanden med de svenske skatte- og momsbetalinger betyder, at SAS først skal afregne beløbet i foråret 2022.

Travel News har også undersøgt om en række andre, større virksomheder i rejse- og turistindustrien, har opnået henstand med betalinger til Skatteverket. Det gælder bl.a. Norwegian, Wizz Air, Ryanair, TUI, Detour og VING. Men bortset fra TUI, som har fået henstand med betaling af ca. 28 mio. danske kr., har de øvrige undersøgte virksomheder i den svenske rejsebranche, betalt deres skyldige skatter og moms.

I Danmark findes der også særordninger, som gør det muligt at opnå henstand med betaling af skat og moms. Men i modsætning til i Sverige, er informationer om, hvilke virksomheder der evt. har opnået henstand med betalingerne, ikke offentligt tilgængelige.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.