Annonce:

Annonce:

SAS fortsætter underskudsdrift

Får ny milliardkredit stillet til rådighed af statslige storaktionærer.

Krisen i luftfarten har langt fra sluppet sit tag. Det vidner bl.a. det seneste kvartalsresultat fra SAS om. Selskabet præsterede i regnskabsårets 2. kvartal et underskud på 1,7 mia. kr., og dermed er underskuddet faktisk større end omsætningen i perioden. Den endte på 1,4 mia. kr.

Fungerende CEO i SAS koncernen, Karl Sandlund, siger i en kommentar til resultatet, at ”antallet af nye Corona-tilfælde var fortsat højt i kvartalet, hvilket resulterede i strikse rejserestriktioner og lav efterspørgsel på fly”. Sandlund fungerer som koncernchef i SAS efter at Rickard Gustafsson sidste år sagde op, og nu er fratrådt. I midten af juli tiltræder hollandske Anko van der Werff som ny CEO i SAS.

Storaktionærerne i SAS, den danske og svenske stat, bekræftede i går, at man yder SAS et nyt, Corona-relateret lån på 3 mia. svenske kr. Danmark bidrager med halvdelen. Det skandinaviske flyselskab har tidligere modtaget lånestøtte fra storaktionærerne, og også denne gang er lånets gennemførelse afhængig af en godkendelse fra EU’s konkurrencetilsyn.

SAS har, siden Corona-krisen lukkede for luftfarten sidste forår, gennemført massive nedskæringer. Blandt andet er medarbejderstyrken reduceret med ca. 50% til nu omkring 5.000 ansatte.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.