Annonce:

Annonce:

SAS får millionbøde for langsom billetrefusion

Som den første myndighed har det norske Luftfartstilsyn pålagt SAS en millionbøde for ikke at refundere kundernes aflyste flyrejser i tide.

SAS har i månedsvis været under massiv kritik for at forsinke tilbagebetalingen af aflyste flybilletter til selskabets kunder. Myndighederne i både Danmark, Sverige og Norge har, ad flere omgange, advaret selskabet om at bringe forholdene i orden, og truet med bøder, hvis det ikke skete.

Og nu er hammeren faldet i Norge. Det norske Luftfartstilsyn bekræftede i går torsdag, at mn har pålagt SAS en bod på 1 mio. NOK for ikke at overholde tilsynets seneste frist for at gennemføre refunderinger af de ældste refusionsanmodninger fra kunderne.

Ifølge en redegørelse, SAS har afleveret til Luftfartstilsynet, manglede man på fristdagen den 1. december at refundere billetter i ca. 29.000 sager, hvoraf omkring 70% var mere end tre måneder gamle på fristdagen.

Informationschef i SAS Norge, John Eckhoff, siger at flyselskabet tager Luftfartstilsynets bødeafgørelse ”til efterretning”. Eckhoff kan dog samtidig ikke garantere, at SAS ikke bliver pådømt endnu en bøde i næste måned. Det har Luftfartstilsynet nemlig varslet kan blive tilfældet, hvis SAS ikke i mellemtiden får bragt orden i tilbagebetalingerne.

”Vi tør ikke spå om vi er færdige inden januar” lyder det fra informationschefen.

I alt mangler SAS, ifølge egne oplysninger, at ekspedere omkring 100.000 refusionsanmodninger fra kunder, hvoraf de ca. 29.000 sager altså er norske. Både svenske og danske myndigheder har tidligere truet selskabet med lignende bødetiltag, men indtil videre har det ikke haft konsekvenser for flyselskabet, selvom både de svenske og danske myndigheders frister for længst er overskredet.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.