Annonce:

Annonce:

SAS får ja til redningsplan

Et flertal af obligationsejerne i SAS har godkendt konverteringen af deres obligationer til aktier. Det oplyste SAS i går onsdag.

Obligtionsejernes ja var en af de sidste forhindringer, SAS skulle overkomme for at den milliard-store redningspakke kan blive udbetalt. Nu mangler kun aktionærernes tilsagn, som dog er ventet. Aktionærerne tage endeligt stilling på en ekstraordinær generalforsamling den 22. september.

Ifølge aktieanalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen, kan obligationsejerne med deres accept meget vel have reddet SAS fra en snarlig konkurs. I en kommentar til børsmeddelelsen fra SAS siger Pedersen, at ”Det er ikke overraskende, men redder SAS fra en truende konkurs”.

Jacob Pedersen vurderer videre, at den danske og svenske stat, som garanterer for redningspakken, kan ende med at eje helt op til 73% af SAS, når selskabets rekapitaliseringsplan er gennemført. De to lande garanterer nemlig for tegningen af nye aktier i selskabet.

”Det er svært at spå om, hvor let det bliver at tiltrække frisk kapital for SAS. I et meget svagt luftfartsmiljø, hvor genrejsningen af rejselysten formentlig kan vare helt frem til 2024 er det ikke nødvendigvis en let opgave” siger Jacob Pedersen.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.