SAS annullerer fly til Hong Kong

Efter protesterne i Hong Kong har ført til flere voldelige episoder, har flyselskaber besluttet at nedskære antallet af afgange til byen, og nu følger det skandinaviske flyselskab SAS efter og reducerer antallet af flyvninger.

SAS reducerer antallet af flyvninger til Hong Kong, da de voldelige protester i byen har sænket efterspørgslen, skriver det svenske nyhedsbureau TT. I løbet af november besluttede SAS at gå fra fem til fire flyvninger fra København til Hong Kong.

Som det ser ud lige nu, kommer flyselskabet dog ikke til at indstille al trafik til Hong Kong, fortæller Freja Annamatz, pressechef hos SAS:

– Det ser lidt anderledes ud i juleferien, men i øjeblikket ser vi ikke nogen grund til at reducere antallet af flyvninger yderligere, siger Freja Annamatz.

Situationen i Hong Kong er tydelig at bemærke i trafikken. Ifølge Hong Kong Air Authority faldt antallet af flyvninger til byen med 6 procent og antallet af passagerer med 13 procent i oktober, skriver Dagens Industri.

Flere store asiatiske flyselskaber har allerede reduceret antallet af fly, herunder Garuda, der er gået fra 21 til fire flyvninger om ugen. Også Air Asia og Spice Jet har indstillet rejser fra henholdsvis Kuala Lumpur, Kota Kinabalu og Mumbai i december og januar.

Det lokale flyselskab Cathay Pacific har sagt, at uroen bringer “usikkerhed og udfordringer” for forretningsudsigterne. Flyselskabet har skåret i kapaciteten og forsinket leveringer af fire fly, rapporterer Reuters.

Kommentarer är stängda.