Annonce:

Annonce:

Qatar Airways sagsøger Airbus for $618mn

Qatar Airways kræver USD618 millioner i kompensation fra Airbus plus yderligere USD4 millioner for hver dag selskabets flåde af A350'ere står på jorden.

Mere end en tiendedel af den samlede kompensation, USD78 millioner, er relateret til en enkelt A350-900, som blev fløjet til Toulouse Blagnac den 5. januar 2021 og har været parkeret i lufthavnen lige siden.

I øjeblikket er i alt 21 A350’ere groundet af Qatar Civil Aviation Authority (QCAA), femten -900’er og fem A350-1000’ere.

Qatar Airways hævder, at den europæiske producent ikke har leveret en grundlæggende analyse af årsagen til problemet og søger et retsforbud, der forbyder Airbus at forsøge at levere yderligere A350’er. Det qatarske luftfartsselskab har sat leveringen af de okmmende 23 A350 på pause.

Airbus har sagt, at det vil “totalt afvise” flyselskabets påstande og gentager sin holdning om, at problemet ikke er strukturelt og ikke påvirker sikkerheden. Mens andre flyselskaber har rapporteret lignende malingsfejl , har ingen hidtil sat nogen af ​​deres A350’er på jord.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.