Annonce:

Annonce:

Presset Norwegian starter vinteren med 3,4 mia. NOK på kontoen

Havde søgt den norske stat om yderligere mindst 4 mia. NOK i støtte, men fik afslag. Koncernchef ”udelukker ingen muligheder nu”.

Det bliver en barsk vinter for økonomisk trængte Norwegian. I går oplyste den norske regering, at der ikke bliver tale om yderligere statshjælp til det norske lavprisselskab, som dermed reelt er overladt til kreditorernes velvilje samt, hvis de findes, ny investorer, der vil skyde frisk kapital ind.

På et pressemøde i går formiddags fortalte selskabets ledelse, anført af CEO Jacob Schramm og finansdirektør Geir Karlsen, at man på forhånd havde frygtet et negativt svar fra regeringen, og derfor allerede har gennemarbejdet forskellige mulige scenarier for det kommende år. Schramm ville dog ikke konkretisere præcist, hvilke scenarier han talte om. Men han sagde, at han ”ikke udelukker nogen muligheder”, da han blev spurgt direkte til en mulig konkurs.

På pressemødet kom det desuden frem, at Norwegian for øjeblikket taber mellem 300 og 500 mio. NOK om måneden.

Ifølge det norske medie E24 havde Norwegian søgt den norske stat om et særskilt tilskud på mellem 4 og 5 mia. NOK. Pengene skulle indgå som en ”vigtig del” af en samlet finansieringspakke, der også skulle have omfattet yderligere henstand fra kreditorerne, blandt andet de leasingselskaber, der stiller fly til rådighed for selskabet.

Af selskabets seneste kvartalsrapport, der dækker frem til udgangen af september, fremgår det, at Norwegian den 30. september havde 3,4 mia. NOK i kontantbeholdning.

Finansieringspakkens skæbne er, efter gårsdagens norske regerings-nej uvis. Men allerede samme dag som afslaget blev modtaget tog Norwegian det første skridt i et af de alternative scenarier, og fritstillede hele 1.600 medarbejdere efter de norske permitteringsregler. Derefter vil selskabets medarbejderstab, ifølge selskabets eget udsagn, være reduceret til 500 medarbejdere. Ved indgangen til 2020 beskæftigede Norwegian henved 11.000 medarbejdere.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.