Annonce:

Annonce:

Ny Norwegian-plan: Farvel til langruter

Lavprisselskabet fremlagde torsdag formiddag ny redningsplan. Fremover vil Norwegian udelukkende fokusere på europæisk rutenet. 2000 ansatte forsvinder.

På en virtuel pressekonference torsdag formiddag redegjorde flyselskabets topchef, Jacob Schramm, for indholdet af den nye, operative redningsplan, der skal få Norwegian gennem den nuværende, økonomiske krise. Selskabet er for øjeblikket i konkursbeskyttelse i både Norge og Irland.

Koncernchefen betegner planen som en række ”krævende beslutninger”, og sagde på pressemødet bl.a., at det ville være forbundet med ”stor risiko” at fortsætte som i dag. Derfor er det besluttet at nedlægge langdistanceforretningen, og at afhænde hele flåden af Boeing 787 langrutefly.

”Den brutale virkelighed er, at langdistancevirksomheden vil blive erklæret konkurs i de lande, hvor vi opererer den” bekræftede Schramm. Han tilføjede, at mere end 2.000 ansatte bliver berørt som konsekvens af beslutningen.

Den reviderede redningsplan tager desuden sigte på at konsolidere lavprisselskabet yderligere, dels ved t nedbringe gæld, dels ved at bede investorer om ny kapital, og endelig ved – igen – at bede den norske stat om krisehjælp. Hvis selskabet lykkes med at realisere planen, vil gælden i Norwegian-selskaberne blive reduceret til omkring 20 mia. norske kr., mens der vil være henved fem mia. norske kr. i likviditet.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.