Annonce:

Annonce:

Norwegian vil samarbejde med nyt, transatlantisk flyselskab

Norse Atlantic Airways, der blandt stifterne og i ejerkredsen tæller tidligere Norwegian-koryfæer som Bjørn Kjos og Bjørn Kise, havde ikke svært ved at sparke døren ind til deres tidligere arbejdsplads, Norwegian.

Norse Atlantic Airways vil drive langruter, i første omgang fra europæiske hubs til amerikanske destinationer som New York, Miami, Chicago og Los Angeles, og på et senere tidspunkt til populære destinationer i Fjernøsten.

Og tanken om et samarbejde er ikke fjern hos Norwegian, som ellers for kort tid siden har måttet droppe deres eget, ret identiske, langruteprogram. ”Vi er i udgangspunktet positive over for samarbejde, som indebærer, at vi som operatør på kortdistance kan få et netværkssamarbejde med andre flyselskaber,” siger Norwegians informationschef Esben Tuman til norske dn.no.

Det nye norske flyselskab planlægger at operere med en flåde på i alt 16 Dreamliner B787 fly, og vil tilbyde billetter allerede fra december måned i år.

Samarbejdet mellem Norwegian og Norse Atlantic kunne bestå i, at Norwegian flyver passagerer fra de skandinaviske lande og frem til de europæiske lufthavne, hvor Norse Atlantics langdistanceflyvninger går ud fra.

Til nyhedsmediet E24.no siger hovedaktionæren i Norse Atlantic Airways, Bjørn Tore Larsen, at selskabet allerede har fundet investorer, der vil skyde 24 mio, dollars i selskabet. Men han mener, det er nødvendigt at hente samlet 170 mio. dollars eller godt en mia. kr. Resten af de penge skal hentes gennem en notering på den norske Euronext Growth-børs.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.