Annonce:

Annonce:

Norwegian-topchef får sparket af ny bestyrelse

Jacob Schram forlader topjobbet med omgående virkning. Finansdirektør tager over som CEO

”Jeg er glad for at kunne meddele, at Geir Karlsen har accepteret bestyrelsens forespørgsel om at træde ind i rollen som koncernchef i Norwegian. Karlsen har ledet en vellykket finansiel rekonstruktion af Norwegian, og han har den kompetence, fokus, tillid og engagement, som gør ha, til den bedste koncernchef for Norwegian”.

Sådan lyder den kortfattede meddelelse fra den nytiltrådte bestyrelsesformand i den norske lavpriskoncern, Svein Harald Øygard. Ifølge iagttagere tæt på processen dækker meddelelsen over et dramatisk forløb med uenighed mellem den nu afgåede topchef, Jacob Schram, og den nye bestyrelse i Norwegian, som har siddet blot et par uger. Men endnu har hverken bestyrelsesformanden eller Jacob Schram selv kommenteret den overraskende fyring.

Ifølge det norske medie E24.no har den nytiltrådte bestyrelse forsøgt at ”reducere” det slutvederlag, Jacob Schram har krav på ifølge sin direktørkontrakt. Dette skulle angiveligt være forsøgt for at ”genspejle de udfordringer, luftfarten står overfor”. Schram har ni måneders opsigelse, og vil derefter modtage et ”slutvederlag” i 15 månedlige rater.

I en børsmeddelelse oplyser Norwegians bestyrelsesformand, at Schram vil bistå bestyrelsen i sin opsigelsesperiode. Men hans fratrædelse har alligevel umiddelbar effekt, idet han fra i dag afløses af den hidtidige finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen.

56-årige Geir Karlsen har været finansdirektør i Norwegian siden april 2018, og anses for at være hovedarkitekten bag den succesfulde økonomiske rekonstruktion, Norwegian har gennemgået i det seneste år.

Geir Karlsen siger i en kortfattet kommentar, at han er taknemmelig for den tillid, bestyrelsen i Norwegian har vist ham, og at han ser frem til at fortsætte i sin nye rolle som koncernchef.

”det vigtigste for os i tiden fremover bliver at øge lønsomheden i lavprissegmentet, og at tiltrække nye kunder i vores vigtigste markeder. Norwegian er godt positioneret i markedet…og vi har et stærkt varemærke, populære produkter – og ikke mindst en god besætning af erfarne kolleger, som er klar til at kæmpe for hver eneste kunde” lyder det fra den nye Norwegian-topchef.

Det er mindre end en måned siden at Norwegian trådte ud af en flere måneder lang konkursbeskyttelse i både Norge og Irland. I forbindelse med rekonstruktionen har en række ”hjørnestensinvestorer” skudt frisk kapital i lavpriskoncernen, som i alt har fået tilført henved seks mia. norske kr. Blandt de mest prominente nye investorer er olie- og rederimilliardær John Fredriksen, som også vurderes at spille en særdeles aktiv rolle bag kulisserne i koncernen.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.