Annonce:

Annonce:

Norwegian tager milliardtab på fly

Da lavprisselskabet Norwegian i november reducerede rutenet og flyflåde markant betød det, at de løbende driftstab også formindskedes. Men nu kommer regningen i form af nedskrivninger på værdien af de fly, flykoncernen har taget ud af flåden.

Flyværdierne bliver nedskrevet med 12,8 mia. norske kr., fremgår det af en forsinket regnskabsrapport for 4. kvartal af 2020. I kvartalsrapporten betegner Norwegians ledelse hele 2020 som ”ekceptionelt krævende”, og koncernchef Jacob Schram siger i en kommentar, at regnkabsresultatet, på den baggrund. ”ikke er overraskende”.

Det samlede kvartalsresultat ender i et underskud på hele 16,4 mia. Norske kr. efter skat. Til sammenligning var resultatet i samme kvartal året før et underskud på 2,0 mia. norske kr. Hvilket dengang blev betegnet som kritisk for flykoncernen.

Norwegian er frem til midten af april under konkursbeskyttelse, dels i Irland, hvor en række datterselskaber er registreret, dels i Norge.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.