Norwegian sælger sit argentinske datterselskab

Flyselskabet Norwegian sælger sit argentinske datterselskab som en del af deres spareplan for at vende tilbage til at blive et rentabelt selskab.

Norwegian Air Shuttle har signeret en aftale om at sælge hele datterselskabet Norwegian Air Argentina (NAA) til JetSMART Airlines.

– Vi tager de nødvendige skridt for at vende tilbage til rentabilitet, siger fungerende koncernchef Geir Karlsen.

Med den nye aftale vil JetSMART overtage driften af NAA med øjeblikkelig virkning. Parterne forventer, at integrationsprocessen vil tage nogle måneder, og at Norwegians varemærke vil blive udfaset fra det argentinske indenrigsnetværk i løbet af denne periode.

I løbet af det næste halve år vil tre Boeing 737 800-fly, som betjenes af NAA, blive erstattet af JetSMARTs egne Airbus 320-fly, og de tre Boeing 737 800-fly vil derefter returnere til Norwegians europæiske netværk.

NAA betjener kun indenrigsflyvninger i Argentina. Norwegians flyvninger mellem London og Buenos Aires påvirkes ikke af den nye aftale, da de drives af det britiske datterselskab Norwegian Air UK (NUK). Alle passagerer, der har købt billetter med NAA, flyver som planlagt uden ændringer.

Alle Norwegians ansatte i NAA vil blive ansat i JetSMART, bortset fra kundecenterpersonalet, der fortsat vil arbejde for Norwegian. De skal levere service til JetSMARTs kunder, der flyver indenrigs i Argentina samt til Norwegians kunder, der flyver mellem Europa og Sydamerika.

– Vi er meget glade for at fusionere Norwegian Air Argentina og JetSMART. JetSMART har en vision om at blive det førende ultra-lavprisselskab i Sydamerika. Takket være denne aftale vil vi fortsat tilbyde overkommelige fly til vores kunder både fra Aeroparque lufthavn og El Palomar lufthavn, siger Estuardo Ortiz, administrerende direktør for JetSMART.

NAA fik udstedt driftstilladelse i januar 2018 og begyndte flyvninger i oktober samme år. NAA har en flåde på tre Boeing 737 800-fly med 20 daglige flyvninger.

Kommentarer är stängda.