Annonce:

Annonce:

Norwegian-redning koster trecifret mio-udgift til rådgivere

Advokater, revisorer og banker deler 127 mio. kr. for at gennemføre kapitalrejsning til det konkursbeskyttede flyselskab.

Lavprisflyselskabet Norwegian offentliggjorde torsdag nye detaljer om den igangværende kapitalrejsning, som efter planen skal tilføre den kriseramte flykoncern 6 mia. norske kr. ved nytegning af ca. en milliard nye aktier.

Seks såkaldte ”hjørnestensinvestorer” har på forhånd garanteret halvdelen af nyemissionen. Blandt investorerne finder man shipping- og oliemilliardæren John Fredriksen samt to andre, norske rigmandsfonde. Men også institutionelle investorer og store investeringsbanker som DNB Markets er blandt de storinvestorer, som med deres forhåndstegning skal gøre Norwegian-atierne mere attraktive for private småinvestorer.

Nytegningen indledes i dag fredag med en udbudskurs på 6,26 NOK pr. aktie, og efter planen skal emissionen være afsluttet den 27. maj.

Omkostningerne til at hente ny kapital, og dermed sikre virkeliggørelsen af den omfattende rekonstruktion, Norwegian har fået godkendt hos sine kreditorer, er imidlertid markante. I alt venter flykoncernen at betale 127 mio. kr. til de advokater, banker og revisorer, der fungerer som rådgivere.

Finansdirektør i Norwegian, Geir Karlen, mener ikke at omkostningen er voldsom og understreger, at Norwegian løbende har haft fokus på at holde rådgiveromkostningen nede. Karlsen understreger, at de 127 mio. NOK skal ses i forhold til, at Norwegian i de sidste måneder har gennemgået en rekonstruktion hvor der er sløjfet gæld for ca. 40 mia. NOK, og derudover droppet fremtidige forpligtelser for mere end det dobbelte: ”I det lys mener vi, at de omkostninger, som er løbet på i denne proces, er langt lavere end i sammenlignelige processer” siger finansdirektøren til DN.no.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.