Annonce:

Annonce:

Norwegian-krise: Kreditorer udskyder godkendelse af redningsplan

En række har forlangt mere tid til at gennemgå flyselskabets forslag til redningsplan. Retten i Dublin udskyder næste retsmøde i fem dage.

Leasingselskaberne og den amerikanske statsbank Exim skal tage stilling til et forslag fra bostyret i Norwegian, om returnering af en række leasede og købte Boeing-fly, som selskabet ikke kan bruge i rekonstrueret form, med et betydeligt mindre aktivitetsniveau og uden langdistanceruter.

Men både leasingselskaber og bank er utilfredse med størrelsen af de økonomiske tab de bliver påført ved t tillade, at det kriseramte lavprisselskab dermed slipper ud af leasingkontrakter og låneforpligtelser. Derfor har kreditorerne, i flere omgange, bdt om mere tid til at gennemgå forslaget, inden redningsplanen eventuelt vedtages på næste retsmøde i Dublin, hvor Norwegian er under konkursbeskyttelse.

Bostyreadvokaten i Norwegian er omvendt modstander af at forsinke processen med godkendelse af redningsplanen. Advokaten, Brian Kennedy, henviser til, at en snarlig vedtagelse er helt nødvendig for at sikre selskabet tid til at identificere og lave aftaler med nye investorer, der skal skyde op til 4,5 mia. norske kr. ind i flykoncernen.

Ifølge Kennedy skal en redningsplan være gennemført senest med udgangen af april måned, fordi Norwegian på dette tidspunkt ventes at løbe tør for likvide midler.

Retten i Dublin besluttede mandag at udskyde det afgørende retsmøde i fem dage, så det nu er planlagt til den 23. februar.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.