Annonce:

Annonce:

Norwegian-kreditorer sætter selskabet under tidspres

Leasingselskaber mener, de har for kort tid til at tage stilling til enorme afskrivninger. Men forsinkelser kan koste os livet, svarer flykoncernens bobestyrer.

Flere store kreditorer blandt de leasingselskaber, der har penge til gode i Norwegian, sætter nu flykoncernen under tidsmæssigt pres. På et retsmøde i Dublin om Norwegians redningsplan torsdag, fortalte advokaten for leasingselskabet Aercap således, at man har brug for mere tid til at vurdere, om man skal acceptere de omfattende gældsnedskrivninger og returneringer af fly, som er en forudsætning i den nye redningsplan. Aercap mener, at man med planen risikerer at skulle acceptere tab i en størrelsesorden, så man lige så godt kunne erklære Norwegian konkurs nu.

Af redningsplanen fremgår det bl.a. at Aercap skal tage yderligere 36 Boeing 737 fly retur omgående. Det vil leasingselskabet ikke umiddelbart acceptere, særligt ikke fordi man i forvejen har accepteret at modtage 24 Dreamliner fly fra den konkurstruede flykoncern.

Men Norwegians irske bobestyrer, advokat Brian Kennedy, står stejlt på, at der er brug for omgående tilsagn fra kreditorerne. Kennedy forklarede i retten, at mere tid til kreditorerne vil betyde, at processen med finde nye investorer, også bliver forsinket. Og i mellemtiden risikerer Norwegian at løbe tør for likvide midler.

Norwegian håber på at tiltrække investorer, der kan bidrage med yderligere op til fem mia. norske kr. i kapital, og Brian Kennedy oplyste på retsmødet, at denne proces ventes at vare seks til syv uger. Og hvis arbejdet skal afvente langvarige kreditor-forhandlinger, så investorerne ikke er fundet i løbet af april måned, vil Norwegian ikke have likviditet til at fortsætte den daglige drift.

Dommer Michael Quinn besluttede på gårsdagens retsmøde at give kreditorerne endnu et par dage til at komme med formelle indsigelser mod den fremlagte redningsplan. Men Quinn understregede samtidig, at retten i Dublin ikke vil rykke afgørende ved den tidsplan for flykoncernens overlevelse, der oprindeligt blev vedtaget.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.