Norwegian-formand: Kjos skal skabe ny alliance

Grundlægger af Norwegian har en klart defineret opgave i den kommende tid som rådgiver for flyselskabets danske bestyrelsesformand: Afsøg muligheden for en egentlig alliance af lavprisselskaber.

Selvom det var ventet at 72-årige Bjørn Kjos ville gå af som Norwegian-topchef blev de fleste alligevel overraskede over timingen. De fleste brancheanalytikere havde ventet, at Kjos’ fratræden ville ske samtidig med udnævnelsen af en ny, varig topdirektør, en stilling som nu – midlertidigt – er besat af den hidtidige finansdirektør i Norwegian, Geir Carlsen.

Men ifølge bestyrelsesformand i Norwegian, Niels Smedegaard, er der klart definerede opgaver til Bjørn Kjos i den nærmeste fremtid, det kan meget vel være den egentlige begrundelse for at frigøre selskabets grundlægger fra det krævende fuldtidsjob som koncernchef.

En af Bjørn Kjos vigtigste opgaver i den kommende tid bliver således at afsøge mulighederne for dannelsen af et egentligt ”lavprisnetværk”. Til dagbladet Børsen siger bestyrelsesformand Niels Smedegaard, at dannelsen af en alliance bliver ”et meget vigtigt fokusområde” i den kommende tid.

Smedegaard nedtoner samtidig muligheden for, at Norwegian kan blive opkøbt, som nogle brancheanalytikere ellers spår som nærmest sikkert: “Hvis der kommer seriøse opkøbstilbud, kigger bestyrelsen på dem på saglig vis. Men vores primære fokus er fortsat, at vi skal skabe vores egen fremtid hos Norwegian,” konstaterer bestyrelsesformanden.

Kommentarer är stängda.