Annonce:

Annonce:

Norwegian-bomøde: Ny frist på 30 dage

Irsk domstol gav bobestyrer til 25. februar til at fremlægge endelig redningsplan.

Fredagens bomøde ved retten i Dublin gav lavprisselskabet Norwegians bobestyrer yderligere en måned til at færdiggøre den endelige redningsplan, som skal trække flykoncernen gennem den økonomiske krise, som ellers truer med at gøre Norwegian konkurs.

Den nye deadline blev sat til 25. februar. I sidste uge tilkendegav den norske regering, at man er klar med et milliardlån til flykoncernen, forudsat at også private investorer træder til igen. Regeringen forlanger, at Norwegian i alt – altså inklusive et statsligt lån – skal rejse mindst 4,5 mia. norske kr.

Den irske konkursbeskyttelse, som både omfatter en række irske datterselskaber og moderselskabet, Norwegian ir Shuttle, var oprindeligt sat til 70 dage, hvilket var i fredags. Men ifølge bostyrets advokat har det i nogen tid stået klart, at der ville blive behov for yderligere tid. Og ingen af de omkring 30 fremmødte kreditorer, som deltog i det virtuelle retsmøde, modsatte sig fristforlængelsen.

På Oslo Børs steg kursen på Norwegian-aktier med raket-fart til 70 norske kr. pr. aktie på nyhederne, dels fra den norske regering, dels på den forlængede frist for konkursbeskyttelse.

På onsdag skal Norwegians redningsplan igen behandles retsligt, næste gang ved retten i Oslo, hvor moderselskabet også er under konkursbeskyttelse.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.