Norwegian annullerer gigantaftale om flykøb

97 nye Boeing-fly skal alligevel ikke anskaffes. Selskabet vil tage ”retslige skridt” for at få allerede betalte penge retur.

Det kriseramte norske lavprisselskab Norwegian vil annullere en stor aftale med flyproducenten Boeing om køb af fem Boeing 787 Dreamliner fly og 92 Boeing 737 MAX fly. Det oplyser selskabet i en børsmeddelelse.

Selskabets finansdirektør, Geir Karlsen, bekræfter overfor norske medier, at man nu afventer svar fra Boeing. ”Vi har endnu ikke lavet nogen aftale med Boeing. Vi har et fortsat ønske om at nå en aftale, men sker det ikke, bliver det, som vi har kommunikeret i dag” siger han til finansmediet E24.

Udbruddet af coronavirus betød, at selskabets passagertal styrtdykkede, og det har trukket regnskabet for årets første kvartal ned, så Norwegian endte med et kvartalsunderskud på 2,24 mia. kr.

For at undgå en truende konkurs fik Norwegian i sidste måned godkendt statslige lånegarantier for omkring tre milliarder norske kroner. Med lånegarantierne kan Norwegian låne penge af banker, samtidig med at den norske stat garanterer for lånet. Egenkapitalen er desuden blevet styrket ved at sælge nye aktier, ligesom kreditorer i flyselskabet har accepteret at konvertere gæld til aktier.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA