Annonce:

Annonce:

Norsk regering alligevel klar til Norwegian-hjælp

Den norske stat klar med hybridlån, hvis selskabets redningsplan godkendes af investorerne.

Den norske regering traf i går en ny beslutning om hjælp til kriseramte Norwegian. I oktober sidste år afviste regeringen at træde ind som långiver, men med den rekapitaliseringsplan, flykoncernen nu har fremlagt, er holdningen en anden. Nu vil staten gerne hjælpe, under forudsætning af, at Norwegian får godkendt sin redningsplan af investorerne.

Den nye redningsplan indebærer blandt andet, at der skal rejses yderligere op til fem mia. norske kroner fra private investorer. Desuden indebærer planen en massiv nedbringelse af Norwegians samlede gæld, og at hele langrute-delen af forretningen lukkes.

”På vegne af alle i Norwegian vil jeg gerne takke regeringen for deres støtte. Norwegian har været stillet over for en meget udfordrende og krævende situation på grund af pandemien, og regeringens støtte øger vores chancer for at skaffe ny kapital og få os igennem den genopbygningsproces, vi er i i øjeblikket,” siger koncernchef Jacob Schram fra Norwegian.

Norges Handelsminister, Iselin Nybø, betegnede torsdag regeringens mulige støtte til Norwegian som et ”bidrag”, men understregede samtidig, at regeringen ingen ambition har om at indtræde som medejer a Norwegian.

Norwegians redningsplan skal i første omgang godkendes på et kreditormøde ved retten Dubin i dag. Flere af koncernselskaberne er for øjeblikket under irsk konkursbeskyttelse. På onsdag i den kommende uge følger et nyt kreditormøde ved byretten i Oslo, hvor redningsplanen også skal godkendes.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.