Annonce:

Annonce:

Norsk Næringsminister: Norwegian-bonusser måske ulovlige

Norges Næringsminister kræver svar på ”centrale spørgsmål” om hemmeligholdte million-bonusser til ledelsen i kriseramt flyselskab.

Efter at det tidligere på ugen kom frem, at ledelsen i Norwegian i maj måned fik udbetalt i alt ca. 30 mio. NOK i såkaldte ”retention bonus” ordninger, forlanger Norges Næringsminister, Iselin Nybø, nu at lavprisselskabet redegør detaljeret for baggrunden for de hemmeligholdte bonusbetalinger.

Bonusudbetalingerne faldt med 11 mio. NOK til både den nu fyrede koncernchef, Jacob Schram, og hans afløser i topjobbet, den tidligere finansdirektør, Geir Karlsen. Derudover delte de øvrige medlemmer af koncernledelsen otte mio. NOK i bonusser.

Men ifølge de låneaftaler, Norwegian accepterede fra den Norske stat, måtte Norwegian ikke udbetale bonusser til ledelsen, før lånene til den norske stat var indfriet. Den norske regering anser den 26. maj som skæringsdag, fordi det var på denne dato, Norwegian formelt udtrådte af konkursbeskyttelse efter at være blevet finansielt rekonstrueret. Og det er derfor også pr. denne dato, den gamle milliardgæld til staten, skal betragtes som afsluttet, vurderer Næringsministeren.

Norwegian vil ikke oplyse, hvornår i maj måned bonus-udbetalingerne fandt sted. Men selvom det måtte vise sig, at Norwegian faktisk først udbetalte beløbene efter den 26. maj, stiller det ikke nødvendigvis regeringen tilfreds, siger Iselin Nybø til erhvervsmediet E24.no. Hun og regeringen anser det nemlig for afgørende, hvornår selskabets bestyrelse lovede direktørerne, at de ville modtage de pågældende bonusbeløb.

Statslånet, som Norwegian modtog i 2020, var på de maksimale 3 mia. NOK, som selskabet havde mulighed for at hente hos staten.

Det norske Næringsdepartement sendte onsdag via regeringens advokat, et brev til Norwegians nye bestyrelsesformand, hvor man beder om en detaljeret uddybning af omstændighederne for bonusudbetalingerne. Flyselskabets kommunikationschef, Esben Tuman, bekræfter at brevet er modtaget, men han ønsker ikke at kommentere på, hvorvidt de omfattende bonusbetalinger fandt sted før eller efter den 26. maj.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.