Nordjysk gårdmejeri skal levere luksusost til Singapore Airlines

Singapore Airlines (SIA) vil fremover tilbyde alle passagerer på businessclass specielt udviklet ost fra det lille gårdmejeri Sønderhaven i Vendsyssel.

Når man fremover får serveret ost på businessclass i Singapore Airlines, vil den komme fra det nordjyske gårdmejeri Sønderhaven. Singapore Airlines vil fremme bæredygtige og lokalt fremstillede fødevarer i deres nye samarbejde med Sønderhaven.

I starten vil de servere osten Comendante fra det nordjyske mejeri, og fremadrettet skal mejeriet også levere specialfremstillet ost til flyselskabet:

– Det bliver meget spændende at skulle arbejde endnu mere sammen med Singapore Airlines. Vi bliver altid glade, når der er nogen, der viser interesse for vores produkter, og med Singapore Airlines kommer vores oste langt omkring og ud til mange mennesker, siger Preben Ørum fra Sønderhaven.

Hos Singapore Airlines ser de frem til at tilbyde passagererne de nye oste:

– Samarbejdet med Sønderhaven er et eksempel på et tiltag i vores globale koncept From Farm to Plane – altså ’fra gård til fly’ – hvor vi på én og samme tid benytter og samarbejder med lokale producenter og tilbyder rejsende autentiske og bæredygtige madoplevelser i verdensklasse, fortæller Allan Hoffery, Sales and Communications Manager hos Singapore Airlines i Norden.

Singapore Airlines begrunder valget af Sønderhaven blandt andet skyldes, at de er de eneste i Danmark, der har mejeri og malkekøer på samme sted. Det gør, at produkterne har deres egen smag og lugt, uden de bidrager til CO2-udledningen.

Som producent er der også krav, som Sønderhaven skal tage stilling til:

– Det er vigtigt, at vi producerer en ost, der er nem at håndtere for personalet i flyene. Fx skal det være en type ost, der ikke er for hård, så den kan håndteres med de knive, som er tilladt på et fly, fortæller Preben Ørum fra Sønderhaven.

Den første ost fra Sønderhaven vil være tilgængelig på Singapore Airlines’ businessclass ud af København fra november 2019.

Kommentarer är stängda.