Nordisk flyselskab til svenske ansatte: Gå 20% ned i løn

Sunclass Airlines sætter svenske ansatte under pres. Danske medarbejdere ikke berørt mens norsk personale tidligere har accepteret en tilsvarende reduktion.

Sunclass Airlines, charterflyselskab i den Petter Stordalen kontrollerede NLTG rejsekoncern, som også inkluderer bl.a danske Spies Rejser, har nu iværksat det omfattende spareprogram, der tidligere på sommeren blev annonceret for at sikre koncernens overlevelse efter Corona-pandemien.

Og blandt initiativerne er en opfordring til flyselskabets svenske medarbejdere om en permanent lønnedgang på 20%. Af et internt dokument, som er lækket til svenske Aftonbladet, fremgår det at alternativet til at acceptere lønnedgangen meget vel kan blive en opsigelse af den enkelte ansatte.

”For at vi skal kunne arbejde videre med en løsning, som gør, at vi ikke behøver annullere alle flyvninger i Sverige, kræves det, at alle siger ja,” hedder det i papiret.

De norske ansatte i Sunclass Airlines modtog en lignende opfordring for få måneder siden. Dengang hed det sig, at alternativet til en lønnedgang i Norge ligefrem ville udløse selskabets konkurs. Og de norske medarbejdere stemte da også for at acceptere de forringede lønforhold.

I Danmark har medarbejderne i Sunclass Airlines ikke modtaget en tilsvarende opfordring fra ledelsen, og koncernens kommunikationsdirektør, Lisbeth Nedergaard, understreger da også, at henvendelsen til de svenske medarbejdere ikke påvirker situationen for personalet i Danmark og Norge.

Sunclass Airlines beskæftiger i alt c. 1.200 medarbejdere. Petter Stordalen ejer 40% af koncernen, som også omfatter charterrejsebureauerne Spies, Ving og Tjäreborg. To kapitalfonde ejer henholdsvis andre 40% og 20%. Stordalen blev bredt anerkendt som koncernens redningsmand, da han i oktober 2019 købte rejsekoncernen ud af resterne af den engelske rejsegigant Thomas Cook, som gik konkurs.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA